Ciorba de fasole cu ciolan

de miremirc in Ciorbe, 2 Feb 2012 | 7648 vizualizari

 

Ce poate completa perfect o ciorba de fasole, decat un ciolan afumat, care-i va da o savoare si-o aroma deosebita?

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan afumat
  • 300 g fasole uscata (rosie)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 pastarnac
  • piper
  • 2 lg frunze tarhon
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lgt marar uscat (optional)

Rantas :

  • 2 lg ulei
  • 1 lg faina
  • 1 lg boia dulce
  • 150 ml bulion
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu ciolan:

Punem fasolea in apa rece de seara pana dimineata, apoi o punem pe foc pana da un clocot; aruncam apa si repetam inca o data . Punem fasolea din nou in apa sa fiarba . Sare nu mai este nevoie , deoarece are ciolanul suficienta sare.

Separat, in alta oala punem ciolanul taiat in 2, in apa sa fiarba (cam 40 minute), apoi il punem peste fasolea aproape fiarta si mai lasam cam 20 de minute; verificam daca fasolea si ciolanul sunt fierte.

Luam spuma de deasupra si adaugam morcovul, ceapa, pastarnacul si patrunjelul taiate cubulete mici; lasam sa fiarba si legumele.

Intr-o tigaie punem 2 lg ulei si 1 lg boia. Nu lasam pe foc decat cat omogenizam compozitia, apoi stingem cu bulion si cu apa din ciorba de fasole , dupa care o turnam peste ciorba din oala.

Amestecam si dam de pe foc deoparte. Frunzele de tarhon le taiem marunt si le aruncam in oala cu ciorba de fasole. Optional puteti pune frunze de marar uscate (mie asa imi place).Usturoiul trecut prin presa de usturoi.

Eu nu am pus usturoi in ciorba de fasole  , ci un amestec de rosii cu usturoi , facut de mama, toamna trecuta, pe care il pot folosi si la fripturi.

Va doresc pofta buna !

TIPS-URI

1

daca va place , puteti adauga in ciorba de fasole si leustean verde, tocat

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu ciolan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu costita